СЕЛЕКТОРНА НАРАДА ПРО СТАН ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

11.11.2021 Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації проведено у форматі Zoom-конференції відеоселекторну нараду з керівниками органів управління освітою та директорами закладів освіти.

У ході проведення наради обговорено питання виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», а також інші надзвичайно важливі й актуальні питання, які стосуються організації якісного харчування здобувачів освіти в  2021/2022 навчальному році.

Очільниця освіти області наголосила на відповідальності керівників закладів освіти за організацію безпечного та якісного харчування  в закладах освіти у 2021/2022 навчальному році. Рекомендувала опрацювати наказ Міністерства охорони здоров’я України від 05.11.2021 року № 2441 «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років та інших організованих дитячих колективах на осінній період».

Управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Середино-Будської міської ради, керівники закладів загальної середньої, дошкільної освіти та відповідальні особи з питань харчування в закладах освіти долучились до наради та обговорення важливих питань в режимі онлайн.

В ході наради відповідальні особи за організацію безпечного та якісного харчування дітей в закладах освіти мали можливість поставити запитання стосовно даного питання та отримали відповідні роз’яснення.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Тищенко Валентина Вікторівна звернула увагу при організації харчування на обмежені кількості солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків; зменшені кількості споживання хліба та картоплі; збільшені кількості споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових тощо.